×

XXIV edycja konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”- finał

XXIV edycja konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”- finał

Już 14 czerwca br. odbędzie się XXIV edycja ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną i tradycyjną.

Konkurs jest organizowany w dwóch etapach – pierwszy tzw. regionalny zorganizowany będzie na terenie województwa wielkopolskiego, gdzie komisja konkursowa przyzna regulaminowe nagrody i wyróżnienia (ufundowane przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego) oraz nominuje produkty do nagrody „Perła”. Drugi etap to finał krajowy konkursu w trakcie trwania targów „Smaki Regionów”, gdzie podczas uroczystej gali wręczone zostaną statuetki „Perły”.

Finał wojewódzki odbędzie się w Kórniku podczas XXX Kórnickiego Spotkania z Białą Damą. O nagrody zawalczy prawie 50 produktów! Warto wspomnieć, że z naszego terenu do konkursu zgłosiła się Kucz Piekarnia i Spiżarnia. 

Konkurs ma na celu celebrować i chronić nasze tradycyjne produkty oraz potrawy, aby mogły być przekazywane kolejnym pokoleniom. 


POLECAMY

logo

Nowotomyski Ośrodek Kultury

logo

Ośrodek Sportu i Rekreacji

logo

Miejska i Powiatowa Biblioteka Publiczna

logo

Budżet Obywatelski Gminy Nowy Tomyśl

logo

Koronawirus - informacje

logo

Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkańców

logo

Jarmark Chmielo-Wikliniarski

logo

Park Miejski i Ogród zoologiczny

logo

Facebook

logo

YouTube

Sesja Rady Miejskiej LIVE

Fundusze Zewnętrzne - projekty unijne

Fundusze Zewnętrzne - projekty Rządowego Funduszu Inwestycji Lokalnych

Fundusze Zewnętrzne - projekty Rządowego Funduszu Rozwoju Dróg

logo

Fundusze Zewnętrzne - pozostałe projekty

logo

Ciepłe Mieszkanie

logo-mieszkanie

Wybory 2025

logo-mieszkanie

Filmy informacyjno-edukacyjne

logo-gison

GISON

logo-NFOSiGW

NFOSiGW